De magie van Silica !

Silica.

 

Silica of Silicium is een overvloedig voorkomende stof in de natuur , de aardkorst bestaat voor 26,6 % uit Silica en het is dus ook niet gek dat het in veel producten, materialen en planten is terug te vinden.

Voorbeelden van planten die veel Silica bevatten zijn de heermoes of paardenstaartplant en bamboe, beiden groeien ze goed in natte grond rijk aan Silica.

Heermoes vind je veel in Nederland bij natuurlijke bronnen , waar het water de aarde verlaat groeit het in grote getallen . Het is een prehistorische plant die millennia aan evolutie heeft doorstaan , rijk aan Silica.

Bamboe is een van de snelst groeiende en stevigste planten op aarde , ook deze plant bevat veel Silica Het bevorderen van cel vernieuwing en cel sterkte is een goede eigenschap van dit mineraal.

Silica word dus ook veel verkocht als supplement, helaas is de werking hiervan erg klein doordat het Silica in onopgeloste vorm eerst door het spijsverteringskanaal gaat voordat het in het bloed komt.

In opgeloste vorm is het alleen direct uit de aarde verkrijgbaar , het proces van het vergaan van bergen zorgt ervoor dat door natuurlijke filtering het Silica van de aarde vermengd wordt met water.

Dit water heeft het bijzondere bestandsdeel Siliciumdioxyde deze vorm van Silica kan wanneer het in onze maag komt direct het bloed in via de maagwand en zorgt daarvoor voor een verhoogd kiezelzuurgehalte in het bloed.

 

Voordelen van een hoge kiezelzuurwaarde !

 

Afvoer Aluminium via urine en zweet.

Stimuleren Collageen.

Stimulatie Fibroblasten.(wondgenezing)

Stimulatie Osteoblasten.(botvorming)

Remming Osteoclasten.(botafname)

Toename Glycosaminoglycanen.(GAG’s)(weefselstevigheid)

Bevorderd calciumtoename.

 

In het menselijk lichaam zijn hoge concentraties Silicium te vinden in bindweefsel en de daarvan afgeleide weefsels, waaronder bot, kraakbeen, pezen, huid, haar, nagels, de aorta, grote bloedvaten, lymfevaten, lever, nieren en longen.

Zoals je ziet is Silica onmisbaar in ons lichaam en om ons lichaam gezond te houden is een dagelijkse dosis Siliciumdioxyde dus een goed ritueel.

 

https://www.natuurdietisten.nl/kenniscentrum/voedingswijzer/kiezelzuur-silicium-essentieel-spoorelement/

 

Er is veel wat we nog niet weten over de natuur ….. https://nl.wikipedia.org/wiki/Siliciumdioxide

Vreemd genoeg blijft de kennis hier en daar een beetje hangen en is de vloeibare vorm niet bekend bij velen, dat terwijl het zo weldadig kan zijn voor velen .

Er zijn maar een paar bronwaters ter wereld die een silicagehalte boven de 30 mg/l bevatten, ons bronwater Acilis by Spritzer bevat 55,2 mg/l en is dus uitermate geschikt om bovenstaande verschijnselen te activeren.

 

 

Het is dus zo makkelijk om je lichaam te voorzien van één van de nuttigste mineralen die er bestaat en wij gaan proberen om het tegen dezelfde prijs te verkopen als mineraalwater waaraan behalve hydratatie totaal geen voordelen voor je gezondheid verbonden zijn.

 

Gezondheid,

Dennis Nelisse